Nyamm, de jól néz ki!! És még te is egyszerűen el tudod készíteni!
Fahéjas répatorta muffin receptje:
Fahéjas répatorta muffin
hozzávalók:
-
280 g reszelt répa = 2 szál
-
3 db tojás
-
130 g kristálycukor
-
100 g margarin
-
0,5 dl napraforgó olaj
-
1 ü vanília aroma = 30 ml
-
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
-
1 cs sütőpor
-
200 g finomliszt
-
1 kk kristálycukor a habba
-
5 kocka étcsoki
-
1 mandarin
elkészítés:
Hámozzunk és reszeljünk le két szál sárgarépát.
A tojásokat szedjük szét, a fehérjéjét verjük fel 1 kiskanálnyi cukorral.
A sárgáját is verjük fehéredésig 130 g cukorral. Olvasszuk fel a margarint, öntsük az előző keverékhez a fél deci olajjal és a vanília aromával együtt. Ízesítsük mézeskalács fűszerkeverékkel. A liszttel elkevert sütőport is keverjük óvatosan a muffin tésztába.
Végül a répát, majd a habot is óvatosan beleforgatjuk.
Kétszer 12 darabos muffinsütőt kikenünk, lisztezünk, vagy egyszerűen kapszlikat helyezünk bele, és néhány evőkanálnyi masszával megtöltjük a mélyedéseket.
Egy mandarint megpucolunk és a gerezdeket kis darabokra vágjuk, egyet-egyet a muffinok közepébe helyezünk.
Végül a tetejükre étcsokit reszelünk, vagy forgácsolunk.
10 percet nagy lángon sül, aztán még 40 percet kis lángon, de sütőtől függően tűpróbáig sütjük.
Jó étvágyat!
Fahéjas répatorta m
Hozzávalók
-
A rátéthez
1,5 dl tejföl
1 evőkanál kókuszreszelék
3 dkg darált dió
1 teáskanál őrölt fahéj
10 dkg kristálycukor
3 db tojás
2 üveg meggybefőtt (kb. 75 dkg)
2 evőkanál zsemlemorzsa
-
A sütőforma kikenéséhez
Rama
-
A tésztához
2 evőkanál konyak
2 teáskanál Sütőpor
15 dkg finomliszt
2 db tojás
egy csipet só
12,5 dkg kristálycukor
10 dkg Rama
Elkészítés
A Ramát megolvasztjuk, majd egy kissé lehűtjük. A cukrot a sóval és a tojásokkal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután kis adagokban hozzákeverjük az olvasztott Ramát. A lisztet eldolgozzuk a sütőporral, a krémre szórjuk és lazán belekeverjük, végül hozzáadjuk a konyakot. A sütőformát kikenjük Ramával, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben, 175 °C-on, 45-50 percig sütjük. A gyümölcsöt leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a cukorral és a fahéjjal felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A darált diót, a kókuszreszeléket és a tejfölt hozzákeverjük, végül a felvert tojásfehérjehabot hozzáadjuk a kókuszos masszához. A tortalapot meghintjük zsemlemorzsával, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet,
Meggyes sütemény
Hozzávalók
-
Az öntethez
2 csomag Dr. Oetker Tortazselé
0,5 liter meggykompót leve
-
A töltelékhez
25 dkg kimagozott meggy
2 pohár tejföl
3 evőkanál kristálycukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
-
A tésztához
1 db tojás
egy csipetnyi Dr. Oetker Sütőpor
20 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
10 dkg Rama
Elkészítés
1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a Ramát. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni.
2.Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük.
3.Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
4.Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.
Pingvin szelet
Hozzávalók
-
A mázhoz
1,5 dl tej
35 dkg étcsokoládé
10 dkg Rama
-
A rátéthez
10 g Dr. Oetker Expressz tortazselé
5 dl tejszín
3 dl tej
-
A piskótához
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
3 dkg kakaópor
16 dkg finomliszt
3 evőkanál víz
15 dkg kristálycukor
6 db tojás
Elkészítés
1.A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a fél adag cukrot kemény habbá verjük, a sárgáját, a vizet és a cukor másik felét krémesre keverjük. A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és vigyázva összekeverjük. Beleöntjük egy Ramával kikent, kilisztezett tepsibe és előmelegített sütőben 190 °C-on 15-20 percig sütjük. A megsült piskótát kihűtjük és kettévágjuk.
2.A zselatint 1/2 dl tejben az előírás szerint elkészítjük. A mázhoz a tejet,Ramát és csokoládét lassan felmelegítjük, ameddig nem kezd sűrűsödni, majd levesszük a tűzről. A még langyos zselatint a maradék tejhez öntjük.
3.A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatinos tejet és még néhány percig keverjük. A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét és ráöntjük a csokoládémáz harmadát, rákenjük a krém másik felét, majd betakarjuk a piskóta felső részével. A tetejére öntjük a csokoládémáz maradékát. Hűtőbe rakjuk, szeleteljük.
|