Nyamm, de jl nz ki!! s mg te is egyszeren el tudod kszteni!
Fahjas rpatorta muffin receptje:
Fahjas rpatorta muffin
hozzvalk:
-
280 g reszelt rpa = 2 szl
-
3 db tojs
-
130 g kristlycukor
-
100 g margarin
-
0,5 dl napraforg olaj
-
1 vanlia aroma = 30 ml
-
1 kk mzeskalcs fszerkeverk
-
1 cs stpor
-
200 g finomliszt
-
1 kk kristlycukor a habba
-
5 kocka tcsoki
-
1 mandarin
elkszts:
Hmozzunk s reszeljnk le kt szl srgarpt.
A tojsokat szedjk szt, a fehrjjt verjk fel 1 kiskanlnyi cukorral.
A srgjt is verjk fehredsig 130 g cukorral. Olvasszuk fel a margarint, ntsk az elz keverkhez a fl deci olajjal s a vanlia aromval egytt. zestsk mzeskalcs fszerkeverkkel. A liszttel elkevert stport is keverjk vatosan a muffin tsztba.
Vgl a rpt, majd a habot is vatosan beleforgatjuk.
Ktszer 12 darabos muffinstt kikennk, liszteznk, vagy egyszeren kapszlikat helyeznk bele, s nhny evkanlnyi masszval megtltjk a mlyedseket.
Egy mandarint megpucolunk s a gerezdeket kis darabokra vgjuk, egyet-egyet a muffinok kzepbe helyeznk.
Vgl a tetejkre tcsokit reszelnk, vagy forgcsolunk.
10 percet nagy lngon sl, aztn mg 40 percet kis lngon, de sttl fggen tprbig stjk.
J tvgyat! 
Fahjas rpatorta m
Hozzvalk
-
A rtthez
1,5 dl tejfl
1 evkanl kkuszreszelk
3 dkg darlt di
1 teskanl rlt fahj
10 dkg kristlycukor
3 db tojs
2 veg meggybeftt (kb. 75 dkg)
2 evkanl zsemlemorzsa
-
A stforma kikenshez
Rama
-
A tszthoz
2 evkanl konyak
2 teskanl Stpor
15 dkg finomliszt
2 db tojs
egy csipet s
12,5 dkg kristlycukor
10 dkg Rama
Elkszts
A Ramt megolvasztjuk, majd egy kiss lehtjk. A cukrot a sval s a tojsokkal felhabostjuk, amg sr krmet kapunk. Ezutn kis adagokban hozzkeverjk az olvasztott Ramt. A lisztet eldolgozzuk a stporral, a krmre szrjuk s lazn belekeverjk, vgl hozzadjuk a konyakot. A stformt kikenjk Ramval, a tsztt belentjk, elsimtjuk, majd elmelegtett stben, 175 C-on, 45-50 percig stjk. A gymlcst leszrjk s lecsepegtetjk. A tojsokat sztvlasztjuk, a tojssrgkat a cukorral s a fahjjal felhabostjuk, amg sr krmet kapunk. A darlt dit, a kkuszreszelket s a tejflt hozzkeverjk, vgl a felvert tojsfehrjehabot hozzadjuk a kkuszos masszhoz. A tortalapot meghintjk zsemlemorzsval, egyenletesen elosztjuk rajta a lecsepegtetett meggyet,

Meggyes stemny
Hozzvalk
-
Az ntethez
2 csomag Dr. Oetker Tortazsel
0,5 liter meggykompt leve
-
A tltelkhez
25 dkg kimagozott meggy
2 pohr tejfl
3 evkanl kristlycukor
3 dl tej
1 csomag vanlis pudingpor
-
A tszthoz
1 db tojs
egy csipetnyi Dr. Oetker Stpor
20 dkg finomliszt
8 dkg porcukor
10 dkg Rama
Elkszts
1.A lisztet elkeverjk a stporral, hozzadjuk a cukrot, a tojst s a Ramt. Sima tsztv gyrjuk, s egy kis idre hideg helyre tesszk pihenni.
2.Ezutn 1 cm vastagra nyjtjuk s kikent stlapra tesszk.
3.Kln megfzzk a vanliapudingot. A mg forr pudinghoz hozzkeverjk a tejflt s rntjk a tsztra. Vgl a tetejre szrjuk a lecspgtetett, kimagozott meggyet.
4.Elmelegtett stben 25 percig stjk 175 C fokon. A meggylbl s a tortazselbl megfzzk az ntetet. Lentjk vele a mg forr stemnyt, lehtjk s tlaljuk.
Pingvin szelet
Hozzvalk
-
A mzhoz
1,5 dl tej
35 dkg tcsokold
10 dkg Rama
-
A rtthez
10 g Dr. Oetker Expressz tortazsel
5 dl tejszn
3 dl tej
-
A piskthoz
1 csomag Dr. Oetker Stpor
3 dkg kakapor
16 dkg finomliszt
3 evkanl vz
15 dkg kristlycukor
6 db tojs
Elkszts
1.A tojsokat sztvlasztjuk. A fehrjt s a fl adag cukrot kemny habb verjk, a srgjt, a vizet s a cukor msik felt krmesre keverjk. A fehrjehabhoz hozzadjuk a srgja masszt, a liszttel elkevert stport, a kakat s vigyzva sszekeverjk. Belentjk egy Ramval kikent, kilisztezett tepsibe s elmelegtett stben 190 C-on 15-20 percig stjk. A megslt pisktt kihtjk s kettvgjuk.
2.A zselatint 1/2 dl tejben az elrs szerint elksztjk. A mzhoz a tejet,Ramt s csokoldt lassan felmelegtjk, ameddig nem kezd srsdni, majd levesszk a tzrl. A mg langyos zselatint a maradk tejhez ntjk.
3.A tejsznt habb verjk, hozzadjuk a zselatinos tejet s mg nhny percig keverjk. A piskta als rszt a tepsibe rakjuk, rkenjk a krm felt s rntjk a csokoldmz harmadt, rkenjk a krm msik felt, majd betakarjuk a piskta fels rszvel. A tetejre ntjk a csokoldmz maradkt. Htbe rakjuk, szeleteljk.

|